Vratimo plodnost našim tlima! Pročitajte kako!
Petak, 26 Travanj 2013 15:00

humic naslovna 12 postotna tekućina humusna kiselina je dobivena iz najfinijih, najbogatijih i najčišćih izvora humusne kiseline u Sjevernoj Americi i u svijetu. Pravi se od prirodno nastalog humusa koji je bogat humusnim organskim tvarima, huminskom i fulvinskom kiselinom s najmanjom mogućom razinom teških metala.

alt

Zašto koristiti Humusnu kiselinu?

Danas je priznata njezina učinkovitost i blagotvorno djelovanje na rast i uzgoj usjeva (povrća, voća i žitarica), citrusa, travnjaka, cvijeća, te posebno u organski siromašnim tlima. tehnički, Humusna kiselina nije gnojivo, iako neki stručnjaci smatraju da jest. Humusna kiselina je učinkovito sredstvo za upotrebu kao dodatak umjetnim i organskim gnojivima.

U mnogim slučajevima, redovita upotreba humusne kiseline smanjit će potrebe za gnojidbom i tako će biljka i tlo imati veću učinkovitost. Humusna kiselina stimulira mikrobiološku aktivnost, pružajući domaće mikrobe s izvorom ugljika za hranu, tako da potiče njihov rast i aktivnost.

alt

 
                                                   Prednosti humusne kiseline:


 - Poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
 - Pomaže u sanaciji tla
 - Poboljšavastrukturu i razvoj korijena
 - Povećava mikrobiološku aktivnost
 - Povećava klijavost sjemena
 - Povećava prinose
 - Smanjuje otjecanje gnojiva
 - Promiče zdravije usjeve
 - Poboljšava zadržavanje vode
 - Povećava antioksidativno djelovanje
 - Potiče biljne enzime
 - Sprječava bolesti i toplinski stres
 - Poboljšava plodnost tla
 - Povećava biomasu
 - Smanjuje ostatke herbicida i otrovnih tvari u tlima

 

alt

Upute za upotrebu

100% vodotopiv proizvod koji neće dovesti do začepljenja sustava kap po kap ili prskalica. Pogodan je za izravnu upotrebu, ali također može se miješati s gnojivima i herbicidima.
Pomiješati 1 litar tekućeg humusnog koncentrata s 25 litara vode.

 
                                                    Aplikacija u tlo:

10 litara tekućeg humusnog koncentrata pomiješati s 250 litara vode. Aplikacija se treba izvršiti izravno u brazdu, radi bolje učinkovitosti.

Folijarna primjena: Pomiješati tekuće gnojivo s tekućim koncentratom humusne kiseline u omjeru 5:1, s dovoljno vode da se prekrije odgovarajuća površina.

Aplikacija za sustav kao po kap: 1 litar tekućeg humusnog koncentrata pomiješati s 100 litara vode. Svaki mjesec tijekom vegetacije izvršiti jednu aplikaciju.

Tretiranje sjemena: Pomiješati sjeme s otopinom u omjeru 1:18 (1litar tekućeg koncentrata humusne kiseline s 18 litara vode na temperaturi od 20 C, 8-10 sati)

Mjere opreza: Dobro promiješati prije nego pomiješate. Kad miješate s vodom napunite spremnik do pola, te dodajte tekući koncentrat. Iskoristite svu razrijeđenu količinu, ne čuvati razrijeđen oblik. Nakon upotrebe dobro oprati opremu i ruke. 

 

alt

 

Za više informacija možete se obratiti ovlaštenom zastupniku za jugoistočnu Europu ''Anturija'' d.o.o. Čapljina na brojeve telefona 036/808-849 i 063/383-589. Također, više informacija možete potražiti na web stranici www.humicgrowth.com

 

Napominjemo kako smo do sada pisali i o organskom tekućem gnjojivu Multibloom - prirodnom gnjojivu sastavljenom od proteina dobivenih iz ribe soma. Radi se o visokokvalitetnoj ribi iz američkih ribnjaka koja se uzgaja u čistoj vodi i hrani se sjemenom žitarica, mineralima i vitaminima. Kontrolirani uvjeti uzgoja omogućavaju da riba naraste, bude velika, jaka i bogata mnogim hranjivim tvarima. Više o MULTIBLOOM-u možete pročitati klikom OVDJE.

Sponzorirani članak

Share


 

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare caportal.info u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, caportal.info ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

POLICIJSKA POSTAJA (122)
Tel: ++387 36 805 106

DOM ZDRAVLJA (124)
Tel: ++387 36 805 155

VATROGASNO (123)
Tel: ++387 36 805 087

OPĆINA ČAPLJINA

Tel: ++387 36 805 052
Fax: ++387 36 805 983

 

GRANIČNA POLICIJA
Tel: ++387 36 811 014

ELEKTRO ČAPLJINA
Tel: ++387 36 806 025

CRVENI KRIŽ
Tel:++387 36 808 265

JAVNO KOMUNALNO PODUZEĆE
Tel: ++387 36 806 124
Tel: ++387 36 806 125