FOTO: Ča::portal sa čapljinskim vatrogascima: Izviđanje terena u svrhu izrade plana obrane od požara
Petak, 25 Lipanj 2010 16:13
vatrogasci_capljina_naslNe želeći ništa prepustiti slučaju Vatrogasna postrojba Čapljina već je poduzela niz konkretnih mjera kako bi se što bolje pripremila za sezonu požara u ovom dijelu Hercegovine. Ranijih su godina čapljinski vatrogasci imali pune ruke posla  pa su  njihove intervencije često bile i pogibeljne a sve to uz jako dotrajalu vatrogasnu opremu.

Stoga  čapljinska vatrogasna postrojba radi planove obrane od požara za ovu godinu a sve  s ciljem izbjegavanja većih posljedica ili pak stradavanja ljudi i imovine.

Tako su čapljinski vatrogasci ovih dana izviđali teren Općine Čapljina a osobito ona mjesta koja su potencijalna opasnost za izbijanje požara.

„ U našoj se službi radi priprema obrana od požara i ništa se ne prepušta slučaju. Stoga i pozivamo sve naše građane da nam u bilo koje doba dana na brojeve 121 i 123 dojave svaku informaciju koja je u svezi sa opasnošću od izbijanja požara. “ - govori nam zapovjednik čapljinske Vatrogasne postrojbe Mate Jurković dok priprema plan izviđanja terena nakon čega slijedi izrada plana obrane od požara.

U tome su čapljinski vatrogasci precizni do samog kraja  a efikasan je  sustav veze u ovoj postrojbi. Sve podatke prikupljene pri obilasku terena oko Čapljine potvrđuje dežurno operativni u središtu veze Civilne zaštite Općine Čapljina Miroslav Nikše koji je sa zapovjednim vozilom i često na terenu.

Sve ekipe vatrogasne postrojbe Čapljina na terenu su opremljene suvremenim uređajima za vezu i u svakom su trenutku povezani sa središtem veze u CZ Čapljina i zapovjednim vozilom. Suradnja sa građanima potvrđena je i posjetom mališana iz Dječjeg vrtića Čapljina. Tako su djeca s oduševljenjem razgledavala prostorije čapljinske vatrogasne postrojbe, vozila i opremu. Zapovjednik Jurković strpljivo im je pojašnjavao svakodnevne zadaće čapljinskih vatrogasaca i jasno istaknuo da u svakom trenutku pozivom na broj 123 mogu dojaviti požar ili neku drugu opasnost.

Djeca su u pratnji svojih teta i ravnateljice  postavljala i pitanja te su dobila i brošure u slikama o ulozi vatrogasaca i načinu dojave požara. Naravno, neizbježno je bilo slikanje u gumenjaku i  sa drugom vatrogasnom opremom. Sve je to izuzetno važna aktivnost na edukaciji djece i odraslih o potrebama suradnje sa vatrogascima kako bi se što bezbolnije sanirali brojni požari koji u ljetnim mjesecima znaju biti velika opasnost za jug Hercegovine.

{gallery}vatrogasci_capljina_2010{/gallery}

Frano Matić i Zdravko Jakiša | Večernji list | ČA::portal
Share


 

Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare caportal.info u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, caportal.info ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Trenutno aktivnih Gostiju: 58 

POLICIJSKA POSTAJA (122)
Tel: ++387 36 805 106

DOM ZDRAVLJA (124)
Tel: ++387 36 805 155

VATROGASNO (123)
Tel: ++387 36 805 087

OPĆINA ČAPLJINA

Tel: ++387 36 805 052
Fax: ++387 36 805 983

 

GRANIČNA POLICIJA
Tel: ++387 36 811 014

ELEKTRO ČAPLJINA
Tel: ++387 36 806 025

CRVENI KRIŽ
Tel:++387 36 808 265

JAVNO KOMUNALNO PODUZEĆE
Tel: ++387 36 806 124
Tel: ++387 36 806 125